Wolsteeg 4 | Leiden

Bier

KIJK OP FACEBOOK VOOR HET BIER VAN DE MAAND

Op de tap

Dommelsch € 2,40 (vaas)

Hertog Jan Pils € 2,60 per glas.

Leffe Blond € 3,40
Leffe Blond is elegant, zacht en fruitig en heeft een pittige afdronk met een vleugje bittere sinaasappel. Zijn lichte, zonnige kleur dankt dit bier aan het gebruik van bleekmout. Leffe Blond bevat 6,6% alcohol.

Jupiler € 2,40
Jupiler is het favoriete pils in Belgie. De geschiedenis van de Luikse brouwerij gaat ver terug in de tijd. Al in de zestiende eeuw telde de gemeente Luik 160 brouwerijen. In de loop der tijd zijn er ook weer veel verdwenen en tegenwoordig is alleen de brouwerij Jupiler nog over om de brouwerijtraditie van de Luikse regio voort te zetten.

La Chouffe € 3,40
La Chouffe (8%) is een goudblond Bier, bruisend, sterk, fruitig, kruidig, hergist in de fles of het vat, zonder additieven, ongepasteuriseerd, met smaakevolutie.

Hertog Jan Weizener € 3,80
Hertog Jan Weizener is een puur tarwebier met een robuust frisse smaak waarin je gemakkelijk karaktervolle bittertonen ontdekt. Weizener heeft een diepgouden kleur dankzij het gebruik van geroosterde mout. De nagisting zorgt voor een mooie lichte nevel in je glas.

Uit de fles

Duvel € 4,20
Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.

Goose Island 312 € 3,80
BREWER’S NOTES: Inspired by the city of Chicago and densely populated with flavor, 312’s spicy aroma of Cascade hops is followed by a crisp, fruity ale flavor delivered in a smooth, creamy body that’s immensely refreshing.

Goose Island I.P.A. € 4,20
BREWER’S NOTES: Our India Pale Ale recalls a time when ales shipped from England to India were highly hopped to preserve their distinct taste during the long journey. The result is a hop lover’s dream with a fruity aroma, set off by a dry malt middle, and long hop finish.

Gueuze Bellevue € 3,20
Belle-Vue Gueuze is een geuze op basis van een mengeling van jonge en oude lambiek. Het heeft een alcoholpercentage van 5,5%.

Guinness Export (8%) € 5,00
Kijk op de website van Guinness voor meer info over dit bier.

De Koninck € 3,40
Licht moutig met een toets van karamel. Licht hoppig en een toets van kaneel. Kijk op de website van de brouwerij voor meer info over dit bier.

Kriek Bellevue € 3,40
Belle-Vue Kriek is een bordeaux fruitbier op basis van lambiek. Het heeft een alcoholpercentage van 5,2%. Dit bier is het populairste van de lambiekbieren.

Hertog Jan Grand Prestige € 3,60
Hertog Jan Grand Prestige (10%) is een ‘gerstewijn’ van hoge gisting. De smaak is vol en rijp, zoet en bitter zijn duidelijk te onderscheiden.
Kijk voor meer info op de website van Hertog Jan.

Hoegaarden Grand Cru € 3,80
Grand Cru is dé Grand Cru van Hoegaarden. Maar laten we toch proberen om het bescheiden te houden. Hij heeft een fantastisch troebel-oranje kleur, een waanzinng fruitig aroma en een onovertroffen complexe zoete en bittere smaak. De subtiele kruiden en citrusnoten zetten smaakvol de kroon op het werk. Zo, dat was meer dan bescheiden.

Hoegaarden Verboden Vrucht € 3,80
De Verboden Vrucht van brouwerij De Kluis is een bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het is een zwaar (8,5%) en fruitig bier met een roodbruine kleur. Het bevat mout, hop, water en toegevoegde suikers, wat het een zoete smaak geeft.

Leffe Brun € 3,60
Leffe Bruin (6,5%) is een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak, beiden te danken aan de donkergebrande malt.

Leffe Tripel € 4,40
Leffe Tripel (8,5%) is een authentiek blond abdijbier met karakter, dat nagist in de fles dankzij het hoge gehalte aan gist. Een bier met een rijkgeschakeerd aroma.

Liefmans Fruitesse € 3,40
Liefmans Fruitesse is een uniek frisse blend van bier – gerijpt op echte krieken in de kelder van Liefmans – dat meesterlijk versneden werd met natuurlijke vruchtensappen aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes. Het resultaat is een zacht mousserende en fruitige, aangenaam zoete, sprankelende en verfrissende drank.

Vedett € 3,40
Vedett is een blond premium bier met 5,2% alcoholgehalte. Dit Belgisch bier wordt net als Duvel, Maredsous, Bel Pils en Steendonk gebrouwen in de brouwerij Duvel Moortgat. Een flesje Vedett heeft een groene kleur en bevat 33 cl.
Kijk voor meer info op de officiële website van Vedett

Vedett Extra Blond € 3,40
Vedett Extra Blond is een luxe pils met een smaak van hop en een vleugje citroen.
Een fles kost € 3,40.

Advertenties